Taalbevordering

Taalbevorderende activiteiten of cursus

Spelen met taal

(Naschoolse cursus)

Voor leerlingen die zwak zijn in taal, lezen en woordenschat.

 

Het leren beheersen van de Nederlandse taal kan voor een kind een hele uitdaging zijn. Gelukkig is er de cursus Spelen met taal om het leren  leuk en gemakkelijk te maken.

Met een koffer vol spelmaterialen kom ik na schooltijd naar een dichtstbijzijnde bibliotheek om één op één of met een groepje kinderen spelletjes te spelen die bijdragen aan de bevordering van de taal-, lees-, schrijf- en sociale vaardigheid.

We gaan aan de slag met: het aanleren van letters, het oefenen van tweeklankentekens, het spellen en maken van woorden, het schrijven en maken van zinnen, het lezen en luisteren naar tekst, het leren begrijpen van tekst en met creatieve schrijfopdrachten.

Indien gewenst bied ik ondersteuning bij het maken van een boekbespreking, een boekverslag, een spreekbeurt of een PowerPoint presentatie.

 

Duur: 60 minuten.

Maximaal aantal kinderen per keer: 1-4

Maximaal aantal keren per week:

1 (per kind/per groep).

Duur: 3 x 10 lessen per jaar in de schoolweken.

Waar: op een Bibliotheeklocatie.

Informatie over tarieven: klik hier

Ouders kunnen een aanvraag doen bij stichting Leergeld Nijmegen. Ook is het mogelijk te betalen naar wat ze het waard vinden daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

 

 

Huur de Pretletterbox

 

De PretletterBox is ideaal voor scholen en instellingen die op zoek zijn naar een educatieve taalactiviteit voor taalzwakke leerlingen.

De box bevat een scala aan spelmaterialen en spelopdrachten die  stimulerend zijn om te spelen met letters en taal. Daarbij verbetert het tegelijkertijd de taal-, lees-, en schrijfvaardigheden en de motorische- en sociale vaardigheden.

De spelletjes kunnen zowel aan tafel alsook in een speelzaal of buiten gespeeld worden.

 

De box wordt geleverd met diverse spelmaterialen van hoge kwaliteit, korte spelopdrachten, suggesties voor het aanbieden van de spellen aan de groep, een lijst met het aantal materialen en een voorbeeld Pretlettercertificaat.

 

Maximaal aantal spelers: 25

Maximaal aantal te huren dagen: 3

Ophaal- en bezorgdienst: nee

Informatie over tarieven: klik hier

Het is mogelijk om te betalen naar wat u het waard vindt, vraag gerust om informatie en de voorwaarden.