Diversiteit in kinderboeken.

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 15:24

Ik wil jullie inspireren met boeken die een weerspiegeling zijn van onze maatschappij. Kinderboeken die verder gaan dan een wit gezin met een vader, moeder, broertje en een zusje. Over een meisje in jurkjes en een jongen met een autootje. Die misschien zelfs verder gaan dan een wit hetero gezin met een geadopteerd zwart of Aziatisch kind?

 

Waarom?

Omdat ik van mening ben dat ik als zwarte dubbelbloed queer vrouw, opgegroeid in een Katholiek vnl. wit  pleeggezin, dat heb te doen. Omdat ikzelf boeken schrijf die niet standaard zijn. En omdat ik vernomen heb dat we qua Diversiteit in kinderboeken achterlopen.

Daarnaast ben ikzelf ook nieuwsgierig en ga ik graag op pad naar boeken die de wereld om ons heen weerspiegelen.

 

Wat waren mijn meest geliefde boeken en waarom?

Toen ik kind was kreeg ik van mijn oudtante boeken die ze uit tweedehandswinkels haalde. Het waren boeken van minder bekende schrijvers. Via mijn pleegouders kreeg ik vaak boeken van bekende schrijvers. De boeken die mij het meest raakten waren boeken waarin ik mijzelf, mijn identiteit, mijn belevingswereld in kon herkennen. Zoals de jeugdboeken van Uitgeverij Lemniscaat.

 

Ik lees graag boeken die op mijn pad komen; zo ben ik nu bezig met mijn vierde boek en daardoor kom ik boeken tegen, die ik misschien niet zou hebben gelezen als ik niet bezig was met dit verhaal.

Verrast worden door verhalen in boeken die ik tegenkom, die ik krijg en of die ikzelf schrijf daar hou ik van.

Daardoor lees ik niet vaak de meest bekende, meest gelezen boeken die in de boekwinkels in de top 10 staan.

 

Wat ik hoop is, dat ik met mijn blogs recensies verschillende boeken kan uitlichten. Jou kan verrassen en mee weet te nemen in Diversiteit in kinderboeken.

Mocht jij een boekentip hebben en graag willen dat ik dát boek meeneem in mijn blog?

Stuur me een mailtje en ik zorg ervoor.

 

© Shelly Roso


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.