Taalbevordering

Taalbevorderende activiteiten of cursus

Taalcarrousel

Voor kinderen van 7 t/m 10 jaar

 

De Taalcarrousel is een leuke, educatieve en interactieve activiteit voor kinderen van 7 t/m 10 jaar.

Tijdens deze activiteit doorlopen de kinderen een spellen-circuit waarin zij opdrachten krijgen die zich richten op verschillende aspecten van taal. Denk hierbij aan: lees-, taal- en schrijfbevordering, het herkennen en benoemen van letters, taalontwikkeling door zinnen en woorden te maken en het koppelen van taal aan beweging.

Door het uitvoeren van de opdrachten in groepen leren de kinderen samen te werken en elkaar te ondersteunen bij het leren en ontdekken.

Als aandenken kunnen de kinderen een 'Spelen met taal' certificaat ontvangen.

 

Duur: vanaf 60 minuten

Maximaal aantal spelers: 30

Waar: op uw locatie

Informatie over tarieven: klik hier

Huur de Pretletterbox

Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar

 

De PretletterBox is ideaal voor scholen en instellingen die op zoek zijn naar een educatieve activiteit voor kinderen van 8 t/m 11 jaar oud of volwassenen met hetzelfde leeftijdsniveau.

De box bevat een scala aan spelmaterialen en spelopdrachten die  stimulerend zijn om te spelen met letters en taal. Daarbij verbetert het tegelijkertijd de taal-, lees-, en schrijfvaardigheden en de motorische- en sociale vaardigheden.

De spelletjes kunnen zowel aan tafel alsook in een speelzaal of buiten gespeeld worden.

 

De box wordt geleverd met diverse spelmaterialen van hoge kwaliteit, korte spelopdrachten, suggesties voor het aanbieden van de spellen aan de groep, een lijst met het aantal materialen en een voorbeeld Pretlettercertificaat.

 

Maximaal aantal spelers: 25

Maximaal aantal te huren dagen: 3

Ophaal- en bezorgdienst: nee

Informatie over tarieven: klik hier

Spelen met taal

(Naschoolse cursus)

Voor kinderen die zwak zijn in taal, lezen en woordenschat.

 

Het leren beheersen van de Nederlandse taal kan voor een kind een hele uitdaging zijn. Gelukkig is er de cursus Spelen met taal om het leren  leuk en gemakkelijk te maken.

Met een koffer vol spelmaterialen kom ik na schooltijd naar een dichtstbijzijnde bibliotheek om één op één of met een groepje kinderen spelletjes te spelen die bijdragen aan de bevordering van de taal-, lees-, schrijf- en sociale vaardigheid.

We gaan aan de slag met: het aanleren van letters, het oefenen van tweeklankentekens, het spellen en maken van woorden, het schrijven en maken van zinnen, het lezen en luisteren naar tekst, het leren begrijpen van tekst en met creatieve schrijfopdrachten.

Indien gewenst bied ik ondersteuning bij het maken van een boekbespreking, een boekverslag, een spreekbeurt of een PowerPoint presentatie.

 

Niveau: De spelletjes die we spelen zijn geschikt voor kinderen die de letters van het alfabet al een beetje kennen in woord, tekst en gebaar en die korte zinnen kunnen begrijpen.

 

Duur: 60 minuten.

Maximaal aantal kinderen per keer: 1-4

Maximaal aantal keren per week:

1 (per kind/per groep).

Duur: 3 x 10 lessen per jaar in de schoolweken.

Waar: op een Bibliotheeklocatie.

Informatie over tarieven: klik hier

Ouders kunnen een aanvraag doen bij stichting Leergeld Nijmegen.