Biografie

Mijn levensverhaal begon in Den Haag, waar ik de eerste zes jaar van mijn leven doorbracht met mijn Nederlandse witte moeder. Een jonge vrouw die de grammatica en spelling van de Nederlandse taal niet sterk beheerste.  Als kind was ik me daar niet van bewust, ook niet dat ik in een omgeving opgroeide waar weinig aandacht was voor taal- en leesbevordering.

 

Op mijn zevende ging ik bij een pleeggezin in Schiedam wonen, waar ik mij op verschillende vlakken kon ontwikkelen zoals taal en lezen. Ik ontdekte mijn liefde voor boeken en mijn rijke fantasie, waarmee ik gemakkelijk verhalen en opstellen kon schrijven.

Helaas bleek spelling en grammatica een struikelblok te zijn. Ondanks mijn inspanningen om hierin te verbeteren, haalde ik onvoldoendes voor dictee en had ik veel bijles nodig. Hierdoor dacht ik dat schrijver worden voor mij niet weggelegd was. Ik had geen voorbeelden in mijn omgeving die mij het tegendeel lieten zien en ook las ik op achterflappen dat de auteur een HBO/Universitaire opleiding had genoten.

 

Ik doorliep een aantal mbo-scholen, werd kok, verhuisde naar Nijmegen, werd vakkracht Dans, spel & beweging en uiteindelijk Pedagogisch medewerker. Hoewel mijn wens om schrijver te worden naar de achtergrond verdween, bleef ik wel schrijven en fantaseren. Zo nu en dan volgde ik workshops en cursussen Creatief schrijven, onder andere bij Loesje, Marijke Foncke en Linda Vogelesang.

 

In 2014 besefte ik dat ik veel onafgemaakte verhalen, gedachtespinsels en notities had liggen die ik nooit had uitgewerkt. Dit besef en de teleurstelling die ik daarbij voelde, zorgde ervoor dat ik dagelijks meerdere uren aan mijn bureau doorbracht om te schrijven. Dit resulteerde in mijn eerste jeugdverhaal 'Holly D. jongen/meisje', dat ik aanbood aan Uitgeverij EigenZinnig.

In 2016 werd dit boek uitgebracht. Het jaar erop verscheen mijn tweede boek, getiteld 'De laatste opdracht', gevolgd door 'De wolken kleurden donkergrijs' in 2021.

Daarnaast zijn enkele van mijn verhalen gepubliceerd in bundels en mijn gedichten verschenen in kranten en literaire tijdschriften. Mijn korte verhaal 'Ik ben jij' behaalde de top 10 in de schrijfwedstrijd Popsje. Mijn korte verhaal 'Thuiskomen' bereikte de shortlist van de Nijmeegse Literatuurprijs 2018 en 'De niet gevulde koffer' behaalde de derde plaats bij de Nijmeegse Literatuurprijs 2021.

 

Naast deze positieve en verrassende ervaringen, heb ik ook gemerkt dat er mensen zijn die graag teksten corrigeren (nog steeds zijn spelling en grammatica niet mijn sterkste punten). Bovendien heb ik ontdekt dat schrijven en lezen elkaar versterken en bijdragen aan de ontwikkeling van taalvaardigheid. Dit is zeker het geval wanneer de lezer zichzelf in een boekverhaal herkent en hierdoor meer betrokken raakt. Vanwege deze redenen werk ik graag mee aan het bevorderen van lees- en schrijfvaardigheden en ben ik een voorstander van diversiteit in kinderboeken.

 

Het heeft me tijd en moeite gekost om mijn vaardigheden te ontwikkelen, maar het is me gelukt om mijn droom uiteindelijk waar te maken. Ik ben nu een ervaren schrijver en ik ben trots op mijn werk. Deze ervaringen hebben me geleerd dat, zelfs als we beginnen met een achterstand, we ons kunnen ontwikkelen en ons doel kunnen bereiken.

 

Voor cv/werkervaringen zie: linkedin