Omstebeurtboek

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 12:27

Het Boemerangboek (Superkrachten voor je hoofd)

Auteur: Wouter de Jong

Met illustraties van: Hein de Kort/Comic house

Uitgever: Mave publishing BV Amsterdam

Ontwerp omslag: StudioTok Tok en Studio Parole

Opmaak binnenwerk: Studio Tok Tok

Drukwerk: Wilco B.V.

 

Omstebeurt

Voor diegene die het niet weten, een Boemerang is een krom gebogen voorwerp dat je weggooit en wat naar je terugkomt. Dat is ook de bedoeling van dit boek.

Dit boek is meer dan een leesboek; Het vliegt heen en weer tussen het kind en de ouder en is een uniek omstebeurt boek dat vol staat met opdrachten (challenges) die zowel het kind als de ouder uitdagen om op een speelse manier aandacht aan elkaar te besteden.

Daarnaast leert het kind via de opdrachten en de tekst skills te ontdekken waar je gelukkig van wordt, binnen het thema: aandacht, fantasie, zelfvertrouwen en vriendschap. Samen met de ouder trainen beiden unieke superkrachten voor je hoofd.

 

Munten en prijzen

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken kunnen de deelnemers munten verdienen en prijzen winnen.

De munten zijn op karton gedrukte rondjes in de stijl van het boemerangboek en kun je voorin het boek vinden.

De prijzen zijn veelal gericht op waarden en nauwelijks op het ontvangen van materiële goederen.

 

Als de ouder er geen tijd voor heeft?

Het idee van het boemerangboek, waarbij ouder en kind dichter bij elkaar komen en samen trainen, is iets waardevols in deze tijd.

Maar hoe krijgt je als kind één van je ouders zover om samen de opdrachten uit te voeren en de challenges tot een goed eind te brengen?

Hoe spijtig en pijnlijk is het als je als kind dit graag wilt en te horen krijgt dat je ouders hier geen tijd voor hebben?

(Wat jammer is omdat er veel waardevolle opdrachten instaan die tot versteviging van de geest leiden en waarbij ouder en kind tot mooie gesprekken en inzichten kunnen komen. Iets wat een kind zeker meeneemt en zich blijft herinneren wanneer deze zelf ouder is).

Gelukkig kunnen de opdrachten, die bestemd zijn voor de ouder, ook door een andere volwassene worden uitgevoerd bv. de oma, opa, tante, oom of...

 

© Shelly Roso

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.