De vriendelijkste marathon ter wereld

Uitgeverij Logikos

 

Deze tweede 4-daagse verhalenbundel opent met Het Grote Interview met Johan Willemstein, die van 2007 tot 2017 marsleider was. Gevolgd door verhalen over misdaad en mysterie, gezondheid, liefde en vriendschap, humor, wandelaars, vrijwilligers en bewoners. Iedereen wil zijn eigen verhaal vertellen: een pelgrimstocht, een fluitje van een cent, een lijdensweg, een uithoudingstest, een martelgang, een hel, de hemel op aarde, ergernissen voor bewoners, en vrienden voor het leven.

 

Aan deze bundel heb ik een bijdrage geleverd door het aanleveren van acht miniatuur verhalen. Als omwonende en toeschouwer van de Vierdaagse maak je in deze periode het één en ander mee; Alles begint voor mij bij de vijf metalen rijplaten, die ieder jaar als eerste worden neergelegd om aan te kondigen dat de opbouw begonnen is. Door een dame op leeftijd ben ik deze platen als kunstobjecten gaan zien. Ook de fietsen die her en der neergezet worden hebben een verhaal gekregen.

Net als een puber, een wandelaar die vlak na de start op de eerste dag uitviel terwijl de EHBO-posten nog niet gereed waren, de moeder die haar kind kwijt dacht te zijn en mijn hond die ondanks goede training zich buit maakte aan een stuk pizza.

 

Leeftijd: 14+/157 blz/Prijs: 14,95 Euro/ISBN13: 978907473451/Te koop via: de vriendelijkste  marathon ter wereld en bij alle boekwinkels.