Superheldverhaal zonder agressie saai?

Gepubliceerd op 30 mei 2023 om 12:47

De avonturen van Lottie Lot

Auteur: Nomi

Coaching: Anne Huijsmans

Illustraties: Eva van Bommel

Vormgeving: Bodil en Daan

 

Talent ontwikkelen

Schrijfster Nomi  (bewoonster uit een Thomashuis) wilde van jongs af schrijfster worden, maar kreeg vaak op school te horen dat die droom nooit uit zou komen.

Wat doe je dan als je beschikt over een levendige fantasie en je allerlei verhalen kunt verzinnen?
In het Thomashuis hebben ze Nomi begeleid bij haar talent. Anne de dochter van zorgondernemers Ad en Helma typte de verhalen uit, Eva van Bommel nam de illustratie op zich en zo kwam de droom van Nomi uiteindelijk uit!

 

Kindvriendelijk en eigen

De avonturen van Lottie Lot gaan over een bijzondere bewoonster van een Thomashuis. Deze bewoonster kan dingen die anderen niet kunnen-  zo kan ze veranderen in een echte Superheldin, heeft ze magische superkrachten en beleeft ze daardoor spannende avonturen die verre van gewoon zijn.
Als lezer wordt je meegenomen van het ene naar het andere avontuur. In de verhalen komen gadget en technische snufjes voor die kinderen van deze tijd zeker zullen aanspreken. Ook wordt de fantasiewereld van kinderen geprikkeld door de omschakeling van het gewone alledaagse leven naar de wereld van onze superheld waar niks meer gewoon is. Dit alles is duidelijk en aantrekkelijk weergegeven zowel in tekst als ook in beeld en vormgeving.

In veel superheldenverhalen vinden grove acties of agressie plaats.  In het boek van Nomi kom je deze gewelddadige acties niet tegen, in haar boek zijn de acties eerder hilarisch waardoor de verhalen kindvriendelijk blijven.

Tijdens het gesprek dat ik met de schrijfster had, vertelde Nomi dat ze zich laat inspireren door haar medebewoners en door films. Ook dat maakt haar boek eigen ten opzichte van andere superheldenboeken.

 

Borrelen, bruisen en broeien

Nomi werd door haar moeder vaak voorgelezen, op een gegeven moment had Nomi door dat ze zelf in staat was verhalen te bedenken. 'Zo is het ontstaan,' zegt ze. Nog steeds, ondanks de negatieve reactie van school en zelfs nu er een boek van haar op tafel ligt, blijft het in haar hoofd borrelen, bruisen en broeien. Daarom sluit Nomi het boek ook af met de woorden: Wordt vervolgd...

 

De verhalen zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar (om voor te lezen) en voor kinderen vanaf 9 jaar (om zelf te lezen)

Het boek is te koop voor 14 Euro (inclusief verzendkosten) via ad@oudenbosch.thomashuis.nl

 

© Shelly Roso

Reactie plaatsen

Reacties

Corrie Van Maastricht
een jaar geleden

Wat een fantastisch initiatief en doorzettingsvermogen. We kunnen zoveel meer dan verwacht. Bedankt Nomi! Je bent een kanjer!!!

Anja Verbogt
een jaar geleden

Je maakt me heel nieuwsgierig Nomi. Ik ga jouw boek meteen bestellen.

Jeannet Bos
een jaar geleden

Geweldig Nomi! Ben heel benieuwd naar je boek. Ga het snel bestellen. Dank je😘